Geschiedenis

 

colorFabb is opgericht door Ruud Rouleaux, CEO van Helian Polymers in 2012. Met uitgebreide kennis van de (bio) kunststofindustrie, kleurstoffen en additieven was het een logische volgende stap voor hem om de mogelijkheden in de wereld van 3D-printen te verkennen. Na grondige tests en experimenten in de herfst en winter van 2012 werd een nieuwe klasse PLA (PLA / PHA) ontwikkeld en deze werd in maart 2013 commercieel verkrijgbaar.

Later in 2013 werd het eerste speciale filament woodFill, gelanceerd. Een half jaar later werd een echt uniek materiaal ontwikkeld: bronzeFill, het eerste filament met echte bronzen deeltjes erin, wat resulteert in werkelijk verbluffende prints wanneer ze nabewerkt worden.

2014 zag ook de uitbreiding van de productie van één productielijn naar vier, evenals de verhuizing naar een nieuw gebouw. Belangrijker nog, colorFabb kondigde in september van dat jaar zijn gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst aan met Eastman Chemical Company, wat tot nu toe heeft geresulteerd in vier soorten filamenten, gebaseerd op Eastman's Amphora 3D Polymer-materiaalgamma.

Vanwege de snelle groei van de 3D-printmarkt heeft colorFabb sinds het begin zijn productiecapaciteit, logistieke afdelingen en het team uitgebreid. Het team van colorFabb bestaat uit extrusie operators die zorgen voor kwaliteitscontrole, een logistieke afdeling die elk jaar naar meer dan 60 landen wereldwijd verscheept, 3D-print engineers die alle filamenten testen, en nog veel meer professionals. Allemaal toegewijd aan de kwaliteit en service waar het merk colorFabb om bekend staat.

 

 

Dit is het colorFabb management team:

 

Ruud Rouleaux
CEO / Business Development Manager

Job Windhorst
CFO / COO

Gijs Houdijk
Technical Development Manager

Sander Strijbos
Sales Manager

 

 

Mission Statement

 

Kwaliteit is vanaf het begin altijd een prioriteit geweest voor colorFabb.

 

"Om hoogwaardige materiaal- en hardware oplossingen aan te bieden om aan de behoeften van de klant te voldoen." Dat is onze missie en het wordt weerspiegeld in de hele organisatie:

  • De filamenten worden geproduceerd door een team van professionals in een temperatuur gestuurde fabriek met constante diameter controle.
  • Gebruik van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen en het gebruik van specifiek ontwikkelde kleuren.
  • Alle filamenten worden getest op enkele tientallen 3D-printers in het interne printlab van colorFabb. Printermerken die we testen zijn: Ultimaker, Lulzbot, Stacker, Robo3D, MassPortal, Prusa, Makerbot, BCN 3D en Leapfrog.
  • We hebben actieve samenwerkingsverbanden met de printermerken die we verkopen en al onze filamenten zijn getest op hun platforms.
  • De verpakkings- en verzendpartners zijn zorgvuldig geselecteerd om de beste bezorgervaring te garanderen.
  • Actieve klantondersteuning, zowel voor als na de verkoop.

 

Het is het doel van colorFabb om ervoor te zorgen dat bedrijven, het onderwijs en gebruikers, thuis over de juiste filamenten beschikken om in hun toepassingen en behoeften te voorzien.

 

colorFabb HQ

 

Begin januari 2017 is colorFabb verhuisd naar een ultramodern productiecentrum in Belfeld, Nederland. Gelegen op enkele kilometers ten zuiden van Venlo, een logistieke hotspot in West-Europa en naast de Duitse grens, biedt het hoofdkantoor van colorFabb in de toekomst verdere groei mogelijk.

Het gebouw van 4100 m2 herbergt alle competenties van colorFabb onder één dak: productie, logistiek, R & D en vergaderruimtes. Het gehele gebouw is temperatuur gecontroleerd en vanaf het derde kwartaal van 2017 heeft het dak 480 zonnepanelen om onze productie van de broodnodige energie te leveren, waardoor onze ecologische voetafdruk nog verder wordt beperkt.

Neem hier een kijkje:

 

 

 

Ons adres:


colorFabb BV
Bremweg 7
5951 DK BELFELD
The Netherlands

 

Google Maps

Hoe kun je ons bereiken?

Voer u start locatie in: